Classic Bourbon - Tennessee & Rye Whisky
Momenteel niet leverbaar. Wij informeren u graag per e-mail.
€ 10,99
Productbeschrijving
Over Bourbon lopen de meningen uiteen: De één verwerpt hem en zweert bij Scotch, bij voorkeur Malt, terwijl de ander hem te rokerig vindt en niets boven de ronde, volle smaak van een rijpe Bourbon gaat. De ware whiskyliefhebber houdt van beide vanwege hun zeer verschillende eigenschappen. En tot deze vrienden rekent zich ook Jim Murray, die voor hen schrijft. Hij is de specialist op het gebied van alle soorten whisky en beschrijft hier deskundig de rijke geschiedenis van de Amerikaanse Bourbon – Rye, Corn en Blends – vanaf het moment dat George Washington hem destilleerde, tot de moderne productieplaatsen in Alabama, Georgia, Tennessee, Indiana en vooral Kentucky. Hij onthult distilleergeheimen, geeft smaakbeschrijvingen en leidt van A tot Z naar wereldberoemde whisky's zoals Jim Beam of Jack Daniel’s, en gelukkig ook naar de kleine, fijne, minder bekende zoals Hancock’s Reserve of Elijah Craig. Kortom: Dit boek is de eerste complete whisky-gids voor de lange tijd schromelijk ondergewaardeerde Amerikaanse Bourbons.
Over de auteur: Jim Murray is de enige fulltime whisky-auteur ter wereld: Hij heeft talrijke vakboeken over het onderwerp gepubliceerd, verbergt zijn soms controversiële beoordelingen van bepaalde kwaliteiten niet en is al drie keer bekroond met de Glenfiddich Award als whisky-auteur van het jaar. Bekend door talrijke televisieoptredens, noemt de BBC hem de “World Guru of Whiskey”.
ISBN: 3-7750-0329-0
Gebonden uitgave: 272 pagina's
Uitgeverij: Hädecke, W.
Feiten
Merk | Verschiedene |
---|---|
Biologisch keurmerk | Nee |
Kleurstof | Nee |
Niet koud gefilterd | Nee |
Productcategorie | Boek |
Opmerking: Productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie en kunnen afwijken van het werkelijke product. De gegevens in de productdetails zijn altijd bepalend.